[+36309840461] | [mybbprint@mybbprint.hu] 

15:00 ig leadott házhozszállításos rendelésed HOLNAPRA MEGÉRKEZIK!️

SZEMÉLYES VÁSÁRLÁS 1041 Bp. Liszt Ferenc u. 15. A KEZESLÁBASNÁL

[+36309840461] | [mybbprint@mybbprint.hu] 

15:00 ig leadott házhozszállításos rendelésed HOLNAPRA MEGÉRKEZIK!️

SZEMÉLYES VÁSÁRLÁS 1041 Bp. Liszt Ferenc u. 15. A KEZESLÁBASNÁL

szakmai trükkök, tanácsok, szakmázás közérthetően

Pocakmaszk, pocak szobor - tegyünk rendet

MybbPista
MybbPista
2020.07.29 17:32
Pocakmaszk, pocak szobor - tegyünk rendet

A pocak maszk és a pocak szobor két különböző dolog. Ebben a témában szeretnék egy kicsit elkalandozni. Kérlek tarts velem! "minden olyan termék a piacon ami pocak szobor készítésre alkalmasnak hirdeti magát a vásárló megtévesztése, egészen pontosan: vagy fogalmi zavar vagy csibészség áll mögötte."

 

 

A Pocakmaszk szó - ami anya cégünk, a KezesLábas Szobrászat saját márkaneve (2004 óta) - alatt azt értjük, amikor az anyuka bőrére közvetlenül felvitt géz csíkokból, több réteget kialakítva hozunk létre egy "másolatot". Ez választástól függően lehet csak a has részre felhordva de akár nyaktól a combok közepéig is. Összességében amit így kapunk az egy vékony gipsz maszk, egy olyan másolatot aminek a külső, látható felülete a vékonysága miatt követi a pocak formáját de valójában a belső felén van a "lenyomat" ami akár a bőr redőit is képes megőrizni.

Válogatás a KezesLábas Szobrászatban készült pocakmaszkokból:

Ha pocak szoborról hallasz az egészen más. Az előbb említett pocak maszk szolgál hozzá formául. A gipszes gézzel levett formát öntjük ki műhely munkában. így a végerdmény egy nagyon részletgazdag gipsz öntvény lesz ami kis utó munkával csodás dísze lehet egy otthonnak. Szakmám szerint is szobrász vagyok így elég sok ilyet készítettem már de nem tartom valószínűnek, hogy előképzettség nélkül nekiállva otthon, élvezhető végeredményt tudna valaki produkálni. Tűnjön bár nagyképűnek de minden olyan termék a piacon ami pocak szobor készítésre valónak hirdeti magát a vásárló megtévesztésére alkalmas. Egészen pontosan: vagy fogalmi zavar vagy csibészség áll mögötte. 

Egy következő bejegyzésben arról is szó fog esni, hogy van jó hír, mégis csak lehet otthon pocakot másolnotok. Ebben segítünk.

ajánlott oldalak