[+36309840461] | [mybbprint@mybbprint.hu] 

15:00 ig leadott házhozszállításos rendelésed HOLNAPRA MEGÉRKEZIK!️

SZEMÉLYES VÁSÁRLÁS 1041 Bp. Liszt Ferenc u. 15. A KEZESLÁBASNÁL

[+36309840461] | [mybbprint@mybbprint.hu] 

15:00 ig leadott házhozszállításos rendelésed HOLNAPRA MEGÉRKEZIK!️

SZEMÉLYES VÁSÁRLÁS 1041 Bp. Liszt Ferenc u. 15. A KEZESLÁBASNÁL

szakmai trükkök, tanácsok, szakmázás közérthetően

3 szabály a sikeres szoborért: vízmennyiség, hőmérséklet és gyorsaság

MybbPista
MybbPista
2021.12.02 17:40
3 szabály  a sikeres szoborért: vízmennyiség, hőmérséklet és gyorsaság

Termékeink sikeres használatának kulcsa a használati utasítások ismerete és betartása. Ezek a leírások minden szükséges javaslatot tartalmaznak a siker érdekében.

16 éve írok használati utasításokat és egy dolgot megtanultam: amit félre lehet érteni azt félre fogják érteni.

 

Belátom, nincs tökéletes leírás. A saját leírásaimból vett mondatokkal találkozom néha idegen termékeknél de ezt sikerként élem meg. Ami jó az jó, nincs mese:)

Szobor készítésénél ha az alábbi szabályokat betartod, nem érhet meglepetés.

- ne alvó babánál próbálkozzatok, felriadhat és csak rossz élménye lesz a dologról

- a szobor készítés társas mutatvány, 1 fogja a babát, 1 keveri az anyagot, ha van harmadik dúdolhat, bohóckodhat a kis modellnek, ettől csak jobb lehet a végeredmény

- ringassuk Őt, ha ringatod mintavétel alatt a kicsit - és a párod aki a mintát készíti veletek ringatózik - elvonjátok a baba figyelmét és nem fog mozogni

- figyelj a víz hőmérsékletére, nagyon fontos. Ha a víz hideg, a babának nem lesz türelme kivárni, hogy a mintavevő zselé megkössön. Ha a víz melegebb a kelleténél, előfordulhat, hogy korábban köt mint amire számítottál.

- azt a napszakot válasszátok mintavételre amikor a babátok kipihent, jólakott és többnyire nyugodt

- hallgassatok valami zenét amit Ő is ismer és szeret

Tudom, hogy nagyon soknak tűnik de ha átgondolod erre magadtól is mind rájöhettél, tehát a nagy részét már tudod:)

Persze a gyakorlat is fontos de anélkül is egyszerűen elkészíthető.

A hőmérséklet mint említettem nagyon fontos. Víz hőmérsékletet mérni bajos dolog ezért kitaláltam valamit amivel tökéletesen be tudod állítani mérés nélkül is a víz hőfokát.

 

Pofon egyszerű a megoldás

Hihetetlenül egyszerű és biztos eljárást javaslunk neked. Ha így jársz el, a víz hőmérséklete optimális lesz, a szobor készítése pedig valódi öröm, felemelő alkotó munka.

A szobor készítő termékeknél a víz mennyiséget a használati utasítás pontosan leírja. A baba szobor készítő termékünknél 4dl vizet írunk elő. Ennek hőmérséklete döntő lehet a sikeres mintavételnél. A víz hőmérsékletének megállapítása nehézkes dolog.

A lázmérők nem mindig alkalmasak, a fürdővíz hőmérők pedig gyakran nagyon pontatlanok és mire reagálnak a víz szinte kihűl. Mégis valahogy meg kell állapítani a termék sikeres használatához mert a szobor és lenyomat készítő szettek csak akkor okoznak majd örömet ha ezeket betartod.

 

JÓ HÍR HOGY ERRE IS VAN MEGOLDÁS

Az tökéletes vízhőmérsékletet így tudod elérni: 4 dl es vízmennyiség esetén, tölts a mérőpoharadba 3 dl jéghideg vizet. Amikor azt írom jéghideg, tényleg dermesztő hidegre gondolok. Vagy a hűtő vagy a jól kiengedett csapvíz lesz a megoldás. Amikor ez megvan, önts hozzá 1 dl forrásban lévőt! Keverd el és már kezdődhet is a munka.

It utalnék vissza előző írásomra ahol a mintavevő anyag kikeveréséről bővebben írtam.

Összegezve az a lényeg, hogy 

- ne géppel keverd hanem kézzel, még akkor sem ha valahol ezt látod

- pontos legyen a víz mennyiség

- jó legyen a hőmérséklet

Más szobor készítő termékeinknél - ha az máshogy nem rendelkezik - használd az utasításban leírtak szerinti víz mennyiségnél a 3 az 1-hez arányt - hideg meleg víz aránya - a tökéletes hőmérséklet beállításához.

Az így beállított vízben az anyag jobban vegyül. Optimális ideig köt - se túl hamar se túl későn. A baba számára kellemes lesz a mintavétel és együtműködő lesz. A kötési idő leteltével az anyag hűl és lassan visszanyeri rózsaszín kezdeti állapotát.

Ne feledd, mintavétel után öntsd ki és ha kész, ne bontsd ki pár óra elteltével. Ez nem jó tanács. A korán kibontott szoborról pont a lényeget, a legapróbb részleteket fogod lesodorni.

Még akkor is ha a MybbPrint gipsz erős és fehér kötési állapotot ad. A korán kibontott szobor kevésbé részletes.

Várd ki a 24 órát - tudom, hogy nehéz - és jobban jársz :)))

FONTOS biztonsági tanácsok:

Mindíg nagyon ügyelj, ha forró vízzel bánsz. Soha ne használj mintavételhez vagy forró víz kiméréséhez üveg edényt! Vigyázz saját és a környezetedben lévők testi éppségére!

 

Fentiek alkalmazása a MybbPrint termékekre vonatkozik.

 

Jó munkát, szép alkotásokat kívánok!

 

ajánlott oldalak