[+36309840461] | [mybbprint@mybbprint.hu] 

Személyes vásárlás és rendelés átvétel?  06309840461, cím: 1041 Bp. Liszt Ferenc u. 15.

H-Cs garantált kiszállítás másnapra, MOST akár 990 ft-ért.

[+36309840461] | [mybbprint@mybbprint.hu] 

Személyes vásárlás és rendelés átvétel?  06309840461, cím: 1041 Bp. Liszt Ferenc u. 15.

H-Cs garantált kiszállítás másnapra, MOST akár 990 ft-ért.

szakmai trükkök, tanácsok, szakmázás közérthetően

Buzás István szobrász vagyok.

MybbPista
MybbPista
2021.10.06 19:29
Buzás István szobrász vagyok.

Most jut eszembe, még be sem mutatkoztam.

Buzás István vagyok szobrász, 2004 óta apa és a hazai kézlenyomat és kézszobor termékek megálomodója és gyártója. Eredeti ötletem támadt? Igen, leírom hogy is volt és merre tartunk.

A szobrász "alapjai"

Hetedikes voltam már, amikor a testvérem barátnője ötlete alapján elvittek a szüleim egy rajzszakkörbe. Logikus döntés volt, mert ez volt az egyetlen dolog amit szívesen csináltam. Nagyon szerettem oda járni. Rajzoltunk, szobrászkodtunk, pályázatokra készítettünk illusztrációkat.

Nem volt kérdés, hogy a továbbtanulásnál is olyan iskolát választok ahol a rajzi tudást, kreativitást tudom kamatoztatni. Kis kitérő után a szegedi Tömörkény István Gimnázium akkori épületén belül működő iparművészeti iskola, épületdíszítő szobrász szakán találtam magam.

Fantasztikus képzést kaptunk a magyar szobrászat, éremművészet jeles képviselőitől. A szakma alapjaival kezdve megtanultuk az eszközök, anyagok használatának minden módját. 4 év alatt mindent elkészítettünk, amit a gipsz 3 dimenzióban meg tud jeleníteni. Egész szobrokat, díszítő elemeket, oszlopokat, kézszobrot, lábszobrot mintáztunk mestereink segítségével.

Egy év a határőrségnél és máris Egerben jártam a következő művészeti iskolámat. Az egri Eszterházy Károly Főiskola akkor indította a rajz-vizuális kommunikáció szakot, ahol a debütáló évfolyam tagja lehettem maximális pontszámú felvételi eredménnyel. Olyan nagyok voltak a tanáraink mint Magyar István, Nagy B. István vagy Földi Péter. Csodálatos négy év következett. Szabad gondolkodás, szabad alkotó munka, szabad szellem. Mai szemmel kuriózum.

A szobrászatban tanult technikákat a festészettel kombinálva talán sikerült valami egyedit alkotnom ott? Sajnos ez nem tartott örökké várt a való világ…..:)

A főiskolát követően 2 évig rajz és vizuális kommunikáció szakos tanárként egy általános iskolában dolgoztam de párhuzamosan ezzel reklám és dekorációs kezdtem foglalkozni.

Újra a gipsz szobrok bűvöletében

A fiaim születésekor újra előbújt belőlem az alkotókedv. Látva a hurkás kis kezeket lábakat elhatároztam, hogy megörökítem azokat.

Elsőre nem volt teljesen világos, hogy, hogy tudnék ilyen részletes másolatot készíteni egy modell kezéről vagy lábáról de a meglévő munkáim mellett, fél év kutatás és kísérletezést követően megvolt a módszer és a pontos recept.

Az érem művészet öntési, mintavételi technikáinál tanultak segítettek. Örök hála Fritz Mihály mesteremnek.

Rögtön éreztem, hogy ebben nagy lehetőség van. A kézlenyomat, láblenyomat mindenkinél teljesen egyedi, olyan sajátosságunk ami páratlan a természetben.

Először otthon, kidolgozott referencia termékeket készítettem. Mintadarabokkal felszerelkezve a szemközti fodrászat helyén megnyitottam Magyarország első gyors-szobrászatát.

Miért gyors?

Azért „gyors”, mert úgy vagyunk szobrászat, ahogy a bohócos burger hálózat étterem.

  • pillanatok alatt vezünk mintát kézszoborhoz vagy lábszoborhoz
  • pár nap alatt elkészül a kész szobor kézről lábról vagy más testrészről

30-40 másodperc alatt mintát veszünk a modell kezéről vagy lábáról. A módszer tiszta, biztonságos és nem, hogy fájdalmas, kifejezetten kellemes. Egy gyorsan kötő rugalmas massza segítségével mintát tudunk venni akár egy izgő-mozgó újszülöttről is. Az eddigi legfiatalabb modellem egy 3napos kislány volt.

Látható volt, hogy a fővárosba nem fog mindenki eljutni akit ez lázbahoz tehát a szolgáltatást kellett becsomagolni és eljuttatni hozzájuk. Egyenes út vezetett az első időkben KezesLábas készleteknek hívott – ma MybbPrint nemzetközi viszonylatban jobban hangzó – márkanévre hallgató termékek elkészüléséhez.

Először a 2 szobros baba kézszobor és lábszobor készítő készlet készült el. Mai szemmel fura a fehér papírdoboz, amin egy matrica volt a termék nevével, leírásával de ez volt a kezdet. Aztán jött a vödör ami egyben keverő edény is volt de 2 szoborhoz túl nagy így került bele keverőedény és fa talapzat is.

mybbprint_keszletek_kezszobor_labszobor_keszito_szettek

Ez volt a hazai piac első szobor készítő csomagja. Abban az időben nem volt ismert a szobor készítés házilag.

3D lenyomat készítők, ez volt a következő

A szobrász szettek kialakítását és sikerét gyorsan követte a baba lenyomat készítő készletek piacra dobása.

A 3D lenyomat készítők közül első volt a Dombornyomat készítő készlet nevű termék elkészítése. A siker annak volt köszönhető, hogy a termék minden olyan elemet tartalmazott ami a tökéletes baba kéz vagy láb lenyomat elkészítéséhez szükséges.

Nagyon fontos, hogy különbözött a piacon lévő termékektől.

  • Eredeti ötlet az alapja.
  • A lenyomat nem maga a kész termék, az itt csak egy köztes tenyér lenyomat.
  • Gipsz öntéssel domborművet, az én általam kitalált névvel, dombornyomatot készíthetünk vele.

Mosolygok amikor mindenféle termékre használják ezt az elnevezést, anélkül hogy megértenék mit is takar.

Sorban kapjuk máig a képeket az elkészült gipsz öntvényekről, ezeket külön galériába gyűjtjük a Mybbprint Facebook oldalán. Ha kiváncsi vagy, itt a webshopban is megnézheted ezeket a fotókat az ügyfeleink által készített szobrokról. A baba kézlenyomathoz festéket is adunk így az anyukák a legváltozatosabb módon alakítják saját ízlésük szerint a pracli és tappancs lenyomatokat.

A baba kézlenyomat készítés házilag már elérhető volt de a felnőttek kimaradtak a mókából.

Egy kiváló és eredeti ötlet alapján elkezdtük a felnőtt kézszobor készítő készletek gyártását szintén először Magyarországon. A kézlenyomat készítők eredeti receptet használjuk azóta is, kiváló alapanyagok, pontos és szakértői leírás közérthetően megfogalmazva. Az XL felnőtt kézszobor készítő készlet olyan sikeres lett, hogy nem tudtuk olyan gyorsan gyártani amilyen gyorsan a megrendelések érkeztek.

A szobor készítő készletek olyan mintavevő port tartalmaznak ami a babáknak is megfelel, még szép, hogy a felnőtteknek is tökéletes. Ezek a szobrok olyan részletesek, hogy szerintem egy rendőr ujjlenyomatot is vehetne róluk azonosításához.

Ez a múlt de térjünk vissza a jelenbe!

Ma már 16 -féle terméket gyártunk hazai munkaerővel hazai alapanyagokból.

Célunk és stratégiánk is a folyamatos termék fejlesztés. Elkötelezettek vagyunk a természetes környezet megóvásában is. Amit lehet ennek értelmében megteszünk. A csomagolás mentes termékek bevezetése is a nevünkhöz fűződik 2020-tól.

Gyere és nézz körül az oldalon, vagy próbáld ki az egyedi szoborkészítő varázslót és válogasd össze szabadon a szükséges alapanyagokat 5 egyszerű lépésben.

ajánlott oldalak